Chemie

Inspanningen leveren om je huidige marktpositie te behouden en investeren in vernieuwingsambities. De chemie is hard aan het vernieuwen en daar is ook ruimte voor. Product- en technologie-innovatie, kostenreductie en duurzaamheid staan in de hedendaagse chemische industrie centraal. Innovaties in en uit de chemische industrie zijn onmisbaar om (maatschappelijke) uitdagingen op te kunnen lossen. Verduurzamen van processen en het verhogen van de duurzame inzetbaarheid van personeel is daarin erg belangrijk.

In de praktijk blijken veel innovaties voort te komen uit samenwerkingen tussen kennisinstellingen, de industrie en de competentie- en kennisontwikkeling die daaruit ontstaat. Niet alleen op het gebied van technologieën, maar ook als het gaat om goed opgeleid personeel. Met onze ruime ervaring in maatwerkopleidingen en kennis van de branche, helpen wij je graag bij het oplossen van deze maatschappelijke uitdaging!

Een greep uit onze oplossingen voor de markt

  • De werkplek is de beste leeromgeving

    Met een uitgebreide werkplekanalyse analyseren wij waar in de organisatie ruimte is voor ontwikkeling rekening houdende met het bedrijf en de werkvloer. Hierna bouwen we samen aan een interne opleiding op maat. Je kunt hierbij denken aan een verdieping op specifieke leerrichtingen zoals procestechnologie milieuzorg en anorganische chemie.
  • Kennis ook op papier

    Je investeert in personeel en nieuwe processen om steeds verder te kunnen innoveren. Deze kennis wordt vaak opgedaan tijdens het volgen van training of opleiding. Maar wat gebeurt er met deze kennis als de deelnemer terugkeert op de werkplek? Wij kunnen je helpen bij het vastleggen van kennis en de borging in jouw organisatie.
  • Duurzaam op de werkvloer

    Spaarzaam omgaan met grondstoffen en energie is jullie niet onbekend, maar hoe zit dat met de duurzaamheid van medewerkers? De werkzaamheden van de operator zien er heel anders uit vergeleken met 10 jaar geleden, maar diezelfde operator werkt nog wel steeds in de industrie. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers ook veranderen op een verantwoorde manier? Aan de hand van het reflectiespel gaat u, onder begeleiding van een spelbegeleider, met uw medewerkers in gesprek over hun duurzame inzetbaarheid. Kijk hier voor meer informatie