Papier, Verf en Drukinkt

Tijdschriften, magazines en kranten worden steeds minder verkocht. De verschuiving naar online publicaties komt daardoor steeds vaker voor. Door deze ontwikkeling is de  papierindustrie en verf- en drukinktindustrie ook zwaar onder druk komen te staan en het aantal beschikbare arbeidsplaatsen binnen de grafische industrie is flink afgenomen. Het nemen van maatregelen is noodzakelijk geweest.

De komende jaren ligt de focus van de branche op duurzaamheid, veiligheid en personeel. Persoonlijke ontwikkeling van medewerkers is nog nooit zo belangrijk geweest. Niet alleen gebaseerd op brede inzetbaarheid, maar ook voor het ontwikkelen van talenten om hun arbeidsmarktpositie op peil te houden. Met onze ruime ervaring in het verhogen van het rendement op de werkvloer helpen wij je daarom graag bij het ontwikkelen van een oplossing op maat.

Een greep uit onze oplossingen voor de markt

 • De werkplek is de beste leeromgeving

  Met een uitgebreide werkplekanalyse analyseren wij waar in de organisatie ruimte is voor ontwikkeling, rekening houdende met het bedrijf en de werkvloer. Hierna bouwen we samen aan een interne opleiding op maat. Je kunt hierbij denken aan een verdieping op specifieke leerrichtingen
  zoals kleur en inkt, vouw- en randapparatuur en Sealen en Banderen.
 • Meer winst door efficiency

  In vrijwel alle bedrijfs- en productieprocessen valt nog winst te behalen en is er nog ruimte voor verbeteringen. Productie- en procesoptimalisatie maakt meer productie tegen dezelfde kosten mogelijk en levert direct winst op. Met onze praktijkgerichte trainingen maak je slagen op korte termijn en ontwikkel je een garantie voor de toekomst.
 • Veiliger werken

  Veilig werken in de industrie is een must. Maar hoe creëer je een echte veiligheidscultuur? Dan hebben wij het over een cultuur die niet alleen het aantal ongevallen beperkt, maar ook de kwaliteit van het eindproduct beter maakt. Met onze ruime organisatiekennis kunnen wij je helpen met het ontwikkelen van de juiste veiligheidscultuur.