Kunststof

De kunststofmarkt is groeiende. De markt is beter gestemd door een toename in bedrijfsinvesteringen en bestedingen van consumenten. Kunststof wordt steeds vaker als alternatieve grondstof gebruikt door zijn flexibele toepassingen. Door nieuwe innovaties en combinaties van kunststoffen ontstaan nieuwe toepassingsmogelijkheden voor in de toekomst. Maar van deze toekomst moet wel werk worden gemaakt. Klanten worden namelijk steeds kritischer en eisen meer kwaliteit. De ontzorging van klanten vraagt daardoor veel maatwerk, probleemoplossend vermogen en een verhoogde kennisintensiteit.

VAPRO is daarbij voor jou de juiste partner en de partij die in staat is om jouw bedrijf weer te ontzorgen. Met onze praktijkgerichte aanpak en oplossingen helpen wij je bij het versterken van jouw positie in de keten. Het verhogen van het rendement op de werkvloer is bij ons geen onbekend begrip.

Een greep uit onze oplossingen voor de kunststof markt

 • De praktische kunststoftrainingen van SORK

  SORK kent de wensen en behoeften van de kunststofbranche als geen andere opleider. Met onze aanpak dragen we ertoe bij dat al uw medewerkers dezelfde taal spreken en vanuit dezelfde basiskennis te werk gaan. Het waarborgen en verbeteren van de productiviteit, efficiency en proceszekerheid zijn de sleutelwoorden van de SORK-trainingen. SORK is onderdeel van VAPRO en heeft een zeer breed pakket aan trainingen gericht op de rubber- en kunststofindustrie. Kijk voor ons complete aanbod op de website van VAPRO Trainingen.
 • De werkplek is de beste leeromgeving

  Met een uitgebreide werkplekanalyse analyseren wij waar in de organisatie ruimte is voor ontwikkeling, rekening houdende met het bedrijf en de werkvloer. Hierna bouwen we samen aan een interne opleiding op maat. Je kunt hierbij denken aan een verdieping op specifieke leerrichtingen
  zoals extrusie en spuitgieten.
 • Kwaliteitsdenken

  Wij maken productiemedewerkers nog bewuster van het belang van goede eindcontroles. Het nemen van verantwoordelijkheid en het ervaren van eigenaarschap spelen hierin een grote rol. Productie- en procesoptimalisatie maakt meer productie tegen dezelfde kosten mogelijk en levert direct winst op!
 • Veilig werken

  Veilig werken in de industrie is een must. Maar hoe creëer je een echte veiligheidscultuur? Dan hebben wij het over een cultuur die niet alleen het aantal ongevallen beperkt, maar ook de kwaliteit van het eindproduct beter maakt. Met onze ruime organisatiekennis kunnen wij je helpen met het ontwikkelen van de juiste veiligheidscultuur.