Metaal

De export groeit en de investeringsbereidheid bij bedrijven neemt toe. De productie neemt toe en de markt heeft zich ontwikkeld tot een kopersmarkt. Er is nog wel sprake van overcapaciteit en mede door de scherpe concurrentie heeft dit een sterke invloed op de inkoopprijzen. De snelle ontwikkeling in technologieën, zoals 3D printing en robotica, vragen een grote diversiteit en specifieke kennis. Dit is cruciaal om toeleverancier te blijven of te worden.

Het kunnen inbrengen van specifieke vakkennis en vaardigheden draagt bij aan een efficiënte en klantgerichte productieorganisatie. Met onze ruime ervaring in het verhogen van het rendement op de werkvloer en de toename van meedenk- en ontwikkelingscapaciteit, helpen wij je graag bij het versterken van de positie in de keten.

Een greep uit onze oplossingen voor de markt

 • De werkplek is de beste leeromgeving

  Met een uitgebreide werkplekanalyse analyseren wij waar in de organisatie ruimte is voor ontwikkeling, rekening houdende met het bedrijf en de werkvloer. Hierna bouwen we samen aan een interne opleiding op maat. Je kunt hierbij denken aan een verdieping op specifieke leerrichtingen
  zoals procestechnologie, procesbeheersing en productkwaliteit.
 • Meer winst door efficiency

  In vrijwel alle bedrijfs- en productieprocessen valt nog winst te behalen en is er nog ruimte voor verbeteringen. Productie- en procesoptimalisatie maakt meer productie tegen dezelfde kosten mogelijk en levert direct winst op. Met onze praktijkgerichte trainingen maak je slagen op korte termijn en ontwikkel je een garantie voor de toekomst.
 • Veiliger werken

  Veilig werken in de industrie is een must. Maar hoe creëer je een echte veiligheidscultuur? Dan hebben wij het over een cultuur die niet alleen het aantal ongevallen beperkt, maar ook de kwaliteit van het eindproduct beter maakt. Met onze ruime organisatiekennis kunnen wij je helpen met het ontwikkelen van de juiste veiligheidscultuur.
 • Het kleiner maken van de brug

  Er is altijd druk om de targets te halen en tegelijkertijd om aan de kwaliteitseisen te blijven voldoen. Goed leidinggeven en duidelijk communiceren is essentieel voor optimale prestaties. Problemen kunnen zich uiten in de vorm van teveel met details bezig zijn, te weinig delegeren, onduidelijk aansturen of niet voldoende ver vooruit plannen. We adviseren je hierover graag verder.