Voedingsmiddelen

De vraag naar voedsel stijgt, maar de voedingsmiddelenindustrie is veel omvattend. De zuivelmarkt in Nederland heeft een sterke positie, zowel nationaal als internationaal. Op dit moment ligt de focus op innoveren en investeren in processen en personeel. De broodmarkt is onderhevig aan een online verandering, mensen bestellen namelijk steeds vaker hun brood online. Operational Excellence wordt daardoor steeds belangrijker. In de vleesindustrie is sprake van overcapaciteit en het consumentenvertrouwen in deze sector is redelijk laag en het kost veel inspanning om deze schade te kunnen herstellen. Door de dominantie van de food retail, het beperkte vertrouwen en het transparanter worden van de markt, blijft de markt scherp.

Belangrijk voor de voedselmiddelenindustrie is het verduurzamen van processen, voedselveiligheid, de toekomst van online en de kwaliteit van medewerkers. Met VAPRO als partner ben jij goed voorbereid op al deze punten. Onze jarenlange ervaring op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en mensen helpt jouw bedrijf bij het vaststellen van een zekere toekomst en een kwaliteitsverhoging op de werkvloer.

Een greep uit onze oplossingen voor de markt

 • De werkplek is de beste leeromgeving

  Met een uitgebreide werkplekanalyse analyseren wij waar in de organisatie ruimte is voor ontwikkeling, rekening houdende met het bedrijf en de werkvloer. Hierna bouwen we samen aan een interne opleiding op maat. Je kunt hierbij denken aan een verdieping op specifieke leerrichtingen
  zoals procestechnologie, procesbeheersing en productkwaliteit.
 • Meer winst door efficiency

  In vrijwel alle bedrijfs- en productieprocessen valt nog winst te behalen en is er nog ruimte voor verbeteringen. Productie- en procesoptimalisatie maakt meer productie tegen dezelfde kosten mogelijk en levert direct winst op. Met onze praktijkgerichte trainingen maak je slagen op korte termijn en ontwikkel je een garantie voor de toekomst.
 • Veiliger werken

  Veilig werken in de industrie is een must. Maar hoe creëer je een echte veiligheidscultuur? Dan hebben wij het over een cultuur die niet alleen het aantal ongevallen beperkt, maar ook de kwaliteit van het eindproduct beter maakt. Met onze ruime organisatiekennis kunnen wij je helpen met het ontwikkelen van de juiste veiligheidscultuur.
 • Het kleiner maken van de communicatiekloof

  Er is altijd druk om de targets te halen en tegelijkertijd om aan de kwaliteitseisen te blijven voldoen. Goed leidinggeven en duidelijk communiceren is essentieel voor optimale prestaties. Problemen kunnen zich uiten in de vorm van teveel met details bezig zijn, te weinig delegeren, onduidelijk aansturen of niet voldoende ver vooruit plannen. We adviseren je hierover graag verder.