Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen een Operator opleiding en een VAPRO opleiding?

  De VAPRO operator opleiding leidt in korte tijd op tot een beginnend beroepsbeoefenaar die breed inzetbaar is. De opleiding is generiek van aard en bevat de basisvaardigheden die van een operator mogen worden verwacht. De aansluiting op de context van het bedrijf en/of de werkplek wordt gemaakt in de opdrachten en de keuzedelen.

  Wanneer een operator wil doorgroeien in zijn vak en leren om ook onder afwijkende omstandigheden zelfstandig op de werkplek te functioneren, dan kiest hij voor de VAPRO (branche)opleiding. Deze opleiding kan als zelfstandige opleiding worden gevolgd, of als vervolg op de operator opleiding.

  Wanneer de operator opleiding volgens het VAPRO model wordt gevolgd, dan is het eenvoudiger om in de VAPRO (branche)opleiding in te stromen. De thema’s die in de operator opleiding worden behandeld, worden in de VAPRO branche opleiding nader toegespitst op de werkplek. De branche opleiding leidt dan ook op tot een vakbekwaam beroepsbeoefenaar. In een VAPRO opleiding staan niet-routinematige situaties centraal. In een operator opleiding (mbo) ligt de focus met name op normale omstandigheden.

 • Wanneer kan ik starten met een VAPRO opleiding?

  Dit is afhankelijk van de onderwijsinstelling die het opleidingsprogramma verzorgt en de deelnemers inschrijft.

  Bij een ROC  kan een deelnemer veelal alleen op een aantal vastgestelde momenten instromen.

   

 • Hoe kan ik mij aanmelden voor een VAPRO opleiding?

  Kijk voor de mogelijkheden om te starten met een van onze opleidingen op één van de bovenstaande opleidingspagina’s.

 • Staat jouw vraag er niet bij?