Examenleverancier VAPRO

In samenwerking met bedrijven en scholen ontwikkelt VAPRO al zestig jaar examens voor het middelbaar beroepsonderwijs, brancheopleidingen en bedrijfsopleidingen. Door onze focus op kwaliteit, aansluiting bij de praktijk en een flexibel dienstenaanbod zijn wij in staat opleiders te ontzorgen.

Wat zijn de voordelen?

 • Kwalitatief

  Examenleverancier VAPRO staat voor examens van de hoogste kwaliteit met een 100% dekking. Daarnaast is ons vaststellingsproces transparant.
 • Flexibel

  Examenleverancier VAPRO faciliteert je in jouw behoeften en levert meer dan alleen examens. Denk bijvoorbeeld aan het afnemen en beoordelen van examens
  het voeren van examenadministratie of het trainen en onderhouden van jouw examinatorenbestand.
 • Praktijkgericht

  Examenleverancier VAPRO levert examens die aansluiten bij de praktijk. De examens zijn ontwikkeld en vastgesteld in samenwerking met zowel bedrijven als scholen.
 • Leerweg- en methode onafhankelijk

  Onze examens zijn leerweg- en methode onafhankelijk. Daardoor kun je de examens inzetten voor zowel BBL- als BOL-opleidingen en verschillende opleidingsmodellen.
VAPRO Examenleverancier is lid van Vereniging Exsamen.

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik een VAPRO branchediploma aanvragen?

  Aanvragen van het VAPRO branchediploma is heel gemakkelijk en kan via het aanvraagformulier. Vul het formulier volledig in en VAPRO bekijkt of je in aanmerking komt voor het VAPRO branchediploma. Hierover ontvang je binnen 2 weken bericht.

 • Wat moet ik doen als ik een opmerking heb over een examen of toets?

  VAPRO toetsen zijn met uiterste zorg samengesteld. Uiteraard kan het desondanks voorkomen dat je een fout in een toets constateert. Indien dit het geval is, dan kun je met een mail een wijziging indienen. Je kunt ons bereiken via support@vapro.nl.