Kennis op maat

Voorbeeld uit de praktijk:
Er is een nieuwe productielijn gebouwd. Rondom meet- en regeltechniek zitten er nog al wat verschillen met de andere lijnen. Het bedrijf heeft er voor gekozen om de medewerkers eerst het Kennis Op Maat theorieboekje Meet- en regeltechniek te geven. Omdat voor een deel van de medewerkers zelfstandig leren een stap te ver is, heeft het bedrijf ook een VAPRO docent ingehuurd. De andere medewerkers nemen zelfstandig het boekje door. Uiteindelijk wordt bij iedereen de theoretische kennis afgetoetst, wat bij positief resultaat leidt tot het Kennis Op Maat certificaat.

Met Kennis Op Maat breid je gericht theoretische kennis uit
Kennis ontwikkelen, behouden en borgen is voor iedere organisatie een uitdaging. Je kunt de medewerkers nou eenmaal niet altijd lang missen in de productie. Daarom is VAPRO Select uitgebreid met een dienstverlening speciaal gericht op het bedrijfsleven: Kennis Op Maat.

Met Kennis Op Maat kan je aangeven welke onderwerpen geleerd moeten worden door de werknemers. VAPRO stelt op basis van de onderwerpen een informatieboek samen. Op het niveau dat past bij je werknemers.

Kennis Op Maat biedt theorie aan over onder meer de volgende onderwerpen:
• Pneumatiek en hydrauliek
• Meet- en regeltechniek
• Besturingstechniek
• Eenheidsbewerkingen
• Wiskunde
• Scheikunde

Kennis Op Maat komt hiermee tegemoet aan de behoefte tot kennisontwikkeling binnen organisaties. Geen uitgebreide opleiding, maar de specifiek gewenste theorie in een eigen boek gebundeld. Bedrijven kunnen zo op ieder moment doelgericht scholen of een eigen bedrijfsopleiding opzetten.

Maak kennis zichtbaar met het Kennis Op Maat certificaat
Uiteraard wil je als organisatie ook weten of het scholingstraject het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Daarom kunnen er aan de hand van de geselecteerd theorie, ook maatwerktoetsen worden samengesteld. Werknemers behalen daarmee het Kennis Op Maat Certificaat over de geleerde onderwerpen en kunnen daarmee aantonen dat zij de VAPRO theorie op het geleerde niveau beheersen.

Met Kennis Op Maat kun je dus werknemers scholen hoe, waar en wanneer het uitkomt. Eventueel kan VAPRO ondersteunen door het leveren van een ervaren docent.

Wat kost Kennis op Maat?
De kosten zijn afhankelijk van het aantal onderwerpen en het aantal toetsen. In overleg met VAPRO kies je welke onderwerpen voor jouw bedrijf relevant zijn. Op basis daarvan ontvang je een prijsvoorstel op maat.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op via opleidingen@vapro.nl of benader je accountmanager.

Met de komst van het Kennis Op Maat certificaat, neemt VAPRO, per 31 mei 2018, afscheid van het huidige Theoriecertificaat. De volledige theorie van de operatoropleidingen kun je natuurlijk nog wel leren, maar nu door middel van het Kennis Op Maat model, waarbij je de theorie ook in delen en in je eigen tempo kunt doorlopen.

Examendata voor deelnemers die reeds zijn gestart met het Theoriecertificaat vindt u hier.