Management & communicatie

Leidinggeven in een complexe omgeving
De procesindustrie is een omgeving die technologisch steeds omvangrijker en complexer wordt. Leidinggeven in zo’n omgeving kan lastig zijn. Er is druk om de targets te halen en tegelijkertijd om aan de kwaliteitseisen te blijven voldoen. Goed leidinggeven en duidelijk communiceren is essentieel om optimaal te blijven presteren.

Van inhoudsexpert naar leider
Leidinggevenden zijn soms operators die door ervaring of senioriteit op natuurlijke wijze in een rol van leidinggevende komen. Als wachtchef, teamleider of productiemanager. Vakinhoudelijk zijn ze ijzersterk, alleen op het terrein van leidinggevende hebben ze nog niet altijd voldoende bagage. Dat kan zich op vele manier uiten: teveel met details bezig zijn, te weinig delegeren, onduidelijk aansturen of niet voldoende ver vooruit plannen.  VAPRO kent deze problematiek en heeft ervaring met verschillende oplossingen.

Waar kan VAPRO jouw bedrijf bij ondersteunen

 • Resultaatgerichte coaching
 • Praktijkgericht leidinggeven op de werkvloer
 • Maatwerk op locatie

Direct aan de slag met onze management & communicatietrainingen

 • Operationeel Management en Persoonlijk Leiderschap

  De leergang opleidingsmanagement is geschikt voor zowel de beginnend leidinggevende als voor de leidinggevende met ervaring in een industriële omgeving. Deze uitgebreide opleiding biedt een stevige theoretische basis, maar de praktische handvatten zijn van groot belang. Het geleerde is dan ook direct toepasbaar in de eigen werkomgeving van de deelnemer zodat resultaten snel zichtbaar zijn. Kijk op de site van VAPRO Trainingen voor meer informatie.
 • Effectief communiceren op de werkplek

  Deze training is geschikt voor zowel de beginnend leidinggevende als voor de leidinggevende met ervaring in een industriële omgeving. Er wordt gebruik gemaakt van frequent voorkomende situaties binnen de werkomgeving en rekening gehouden met branchespecifieke uitdagingen en situaties om de aansluiting met de eigen werksituatie te vergroten. Echter, elke situatie is anders. Daarom krijg je tijdens de training de mogelijkheid om eigen praktijkcases te gebruiken om te oefenen. Kijk op de site van VAPRO Trainingen voor meer informatie.
 • Meer trainingen

  Kijk op de site van VAPRO Trainingen voor ons complete aanbod van Management & Communicatietrainingen.