Opleiden

Operators die impact maken
Het opleiden van operators is voor VAPRO meer dan het aanleren van vaardigheden, technieken en het doceren van kennis. De impact van opleiden ontstaat door een gerichte aanpak en directe toepassing in de praktijk. VAPRO heeft daarom een compleet spectrum aan opleidingsproducten dat naadloos aansluit op de behoeften in de markt. Met deze opleidingen kunnen operators zich ontwikkelen tot beginnen, vakbekwaam of vakvolwassen operator. Het uitgangspunt hierbij is: ‘maatwerk waar nodig, standaardisatie waar het kan’. De praktijk staat altijd centraal en de impact moet te zien zijn op de werkvloer! Het VAPRO opleidingsmodel is tot stand gekomen door de jarenlange ervaring bij een groot aantal bedrijven. Het uitgangspunt is dat geen enkele opleidingsvraag hetzelfde is. Bedrijven verschillen en werkplekken verschillen.
Het VAPRO opleidingsmodel in de praktijk Bekijk video
Het VAPRO opleidingsmodel in de praktijk
Het begint op de werkplek
Leren doen je medewerkers in de praktijk. Alleen op de eigen werkplek kunnen zij leren om complexe installaties en specifieke processen te besturen. Natuurlijk wordt ook de theorie niet vergeten. Deze lessen kunnen wij op locatie verzorgen of bij een opleider bij jou in de buurt, waar wij mee samenwerken.

Wij kunnen het opleidingsproces van begin tot eind begeleiden of invullen voor jouw organisatie. Van het opdoen van kennis, naar de toepassing op de werkvloer. Van leren op de werkplek, naar praktijkgerichte toetsing in de vorm van examens. Zo bieden wij voor iedere operator een passende opleiding. Kijk hier voor ons complete aanbod van operator opleidingen.

Waar kan VAPRO jouw bedrijf bij ondersteunen

 • Opleiden van jouw medewerkers tot een operator die impact maakt
 • Trainen en certificeren van jouw bedrijfsbegeleiders en -examinatoren
 • Bepalen van het niveau van jouw medewerker, zodat hij de juiste opleiding kiest

Veelgestelde vragen

 • Welk type opleidingen biedt VAPRO aan?

  De opleidingen van VAPRO komen samen in het VAPRO Groeimodel en kunnen onderverdeeld worden in drie categorieën: Mbo, Branche en Groei (maatwerk) opleidingen.

  VAPRO Groeimodel

  VAPRO opleidingen kenmerken zich door een gerichte aanpak en een directe toepassing van de theorie in de praktijk. Kijk voor meer informatie over ons opleidingsaanbod op de pagina opleidingen voor operators.

 • Hoe kan ik een medewerker aanmelden voor een opleiding?

  Hiervoor kun je contact opnemen met de afdeling Opleidingen. Een van onze medewerkers brengt je vervolgens in contact met een relatiemanager om de wensen en mogelijkheden te bespreken en eventueel een offerte uit te brengen.
 • Hoe kan ik het kennisniveau van mijn begeleider of examinator op peil houden?

  Om het kennisniveau van beleiders en examinatoren op peil te houden is een trainingen ontwikkeld. Door deze training krijgen praktijkbegeleider en examinator een duidelijk beeld van hoe het VAPRO opleidingsmodel is opgebouwd en hoe het takenpakket van een begeleider en examinator er uitziet.

  De training is modulair opgebouwd en begint met een introductiemodule. Na het volgen van deze module maakt de deelnemer de keuze tussen de module voor begeleider of examinator.

  Kijk voor meer informatie over deze training op de website van VAPRO Trainingen

 • Staat jouw vraag er niet bij?