Procesoptimalisatie

Processen die gesmeerd verlopen
In vrijwel alle bedrijfs- en productieprocessen valt nog winst te behalen en is er nog ruimte voor verbeteringen. Kortom, productie- en procesoptimalisatie maakt meer productie tegen dezelfde kosten mogelijk en levert direct winst op. Wij kunnen je helpen met een op maat gemaakt programma waarmee je veranderingen op een bedrijfsspecifieks kunt implementeren. Hierbij is aandacht voor de drie essentiële factoren: mens, kennis en systeem.

Het succes van verandermanagement
Invoering van optimaliseringsconcepten is niet alleen het inzetten van de technische middelen, maar is pas een succes als deze wordt verbonden met goed verandermanagement. Wij reiken de noodzakelijke kennis aan en creëren een veilige omgeving waarin de verandering kan plaatsvinden. Tenslotte wordt de nieuwe werkwijze en het nieuwe gedrag geborgd in de organisatie. Het gevolg van deze praktische aanpak is een wendbare en flexibele organisatie.

Waar kan VAPRO jouw bedrijf bij ondersteunen

 • Het verhogen van de productie
 • Georganiseerde, opgeruimde werkplekken
 • Focus op productie de werkvloer

Direct aan de slag met onze trainingen procesoptimalisatie

 • Toepassen van 5S, hoe doe je dat?

  Productiebedrijven kiezen steeds vaker voor methoden als lean management, 5S, SMED, OEE, TPM en Kaizen om hun processen te optimaliseren. Bedrijven die 5S goed toepassen, behalen wel 5 tot 10% efficiencywinst! Maar vaak vormt de uitvoering op de werkplek de bottleneck. Daarom biedt VAPRO een speciale workshop die je helpt valkuilen te vermijden en succes te boeken met 5S.

  Kijk op de site van VAPRO Trainingen voor meer informatie.

 • Verliezen zien en verspilling tegengaan

  Geen verliezen of verspilling. Dit zou toch het ultieme doel moeten zijn van elk bedrijf dat start met een continue verbeterprogramma. In de workshop Verliezen zien en verspilling tegengaan leer je welke soorten verliezen er zijn en welke stappen je kan nemen om er voor te zorgen dat jouw medewerkers deze verliezen leren zien en meten.

  Kijk op de site van VAPRO Trainingen voor meer informatie

 • Meer trainingen

  Kijk op de site van VAPRO Trainingen voor ons complete trainingsaanbod voor procesoptimalisatie.