Gouden tips voor het verbeteren van de efficiency in jouw bedrijf!

Herken je dat? Dat de productie van een afdeling achterblijft en je komt er maar niet achter waar het ‘m in zit? Of dat er steeds onnodig veel stops zijn op de afdeling, waardoor er veel tijd verloren gaat? Of dat het in de overdracht tussen twee ploegen niet helemaal soepel lijkt te lopen? In deze blog geven wij je een paar gouden tips om de efficiency in jouw bedrijf te verbeteren.

Tip 1: kijk verder dan alleen de productiviteit

Het ligt voor de hand om de productiecijfers te bekijken wanneer de bedrijfsresultaten achterblijven. En dat is natuurlijk ook ons eerste advies; de cijfers geven vaak een goed inzicht in de zaken die voor verbetering vatbaar zijn. Daarnaast adviseren wij om ook verder te kijken. Soms zijn tegenvallende productieresultaten een gevolg van iets heel anders: medewerkers kunnen de benodigde werkdocumenten niet (snel genoeg) vinden, de werkinstructies zijn niet duidelijk, of er speelt iets in de samenwerking tussen ploegen waardoor de overdracht niet goed gaat. Uitzoomen en van een afstand naar je hele bedrijf kijken brengt vaak veel bruikbare informatie aan het licht.

Tip 2: betrek medewerkers

Wie kan er nou het beste meedenken over het verbeteren van de productieresultaten dan de medewerkers zelf? Wij adviseren dan ook altijd om de mensen van de werkvloer te betrekken bij het zoeken naar de knelpunten en het bedenken van oplossingen. Het zijn per slot van rekening ook deze mensen die met een eventueel nieuwe manier van werken aan de slag moeten. Het gouden idee kan zomaar uit onverwachte hoek komen!

Tip 3: vraag hulp

Soms zit je zo diep in je eigen processen dat het prettig kan zijn een extern paar ogen mee te laten kijken, een frisse blik van buiten. Wij helpen je daar graag bij. Niet alleen brengen wij een berg kennis en ervaring mee op het gebied van het verbeteren van mensen en daardoor het verhogen van productieresultaten, wij hebben ook bij oneindig veel andere organisaties gezien wat werkt en wat niet. Met onze VAPRO bedrijfsscan brengen we in korte tijd mogelijke verbeteringen op het gebied van productiviteit, cultuur, structuur en inzetbaarheid van medewerkers in kaart.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op