Schooljaar 2017-2018

Hier tref je de nieuwe informatie over onze leermiddelen voor het schooljaar 2017-2018.

Nieuwe publicaties

Ook dit jaar hebben we een revisie van boeken waar correcties voor binnen zijn gekomen. Per 1 juni staan de nieuwste versies van onze boeken in de webshop. Een lijst van de boeken waarin correcties zijn doorgevoerd vind je hier.

Onze C-boeken worden dit jaar in fullcolour geprint, waarbij veel van de zwart-wit foto’s vervangen zijn door nieuwe foto’s en in kleur. Deze nieuwe publicaties zijn tevens ook per 1 juni te bestellen.

Gereviseerde e-omgeving

Niet alleen hebben we dit jaar hard gewerkt om correcties door te voeren in onze boeken, maar uiteraard voeren we ook verbeteringen door in onze e-omgeving. Dit gebeurt deze zomer en de vernieuwde versies zijn per 1 augustus gereed. Bij bestellingen die na 1 juni geplaatst zijn, zullen wij wachten met het versturen van de inlogcodes tot de vernieuwde omgevingen klaar zijn.

Verwacht

Het nieuwe boek, dat de vervanging gaat worden van ons huidige boek Procesbeheersing C, is op dit moment nog volop in ontwikkeling. Naar verwachting is dit boek vanaf juli verkrijgbaar in onze webshop.

In de Operator C boeken Wiskunde, Natuurkunde deel 1 en Bedrijfskunde gaan we deze zomer aanvullingen toevoegen om deze beter te laten aansluiten op niveau 3 en voor de doorstroom naar het HBO. Deze boeken zullen eind juli beschikbaar zijn.

Bestellijsten

Klik hier voor een overzicht van de boeken die nodig zijn voor de Operator opleidingen.

Wilt u als school een eigen bestellijst voor uw BOL deelnemers in de webshop plaatsen? Stuur dan een mail met uw boekenlijst (per opleiding) naar leermiddelen@vapro.nl. Wij zorgen dan dat uw boekenlijst binnen 2 weken online staat.

BOL-subsidie

Stichting BEPRO heeft de BOL-subsidie voor het schooljaar 2017-2018 wederom vastgesteld op 20%.

Meer informatie over de BOL subsidie kunt u lezen op www.stichtingbepro.nl.

Open Leren lessen in VAPRO Selectboek

Het is nu mogelijk uw eigen VAPRO-Selectboek samen te stellen op basis van onze losse lessen. Dit boek is een gebundelde versie van de door u geselecteerde lessen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze afdeling Leermiddelen. Dit product vervangt onze Open Leren methode (BGO bundels en studiedelen) die per 1 mei 2018 niet langer meer verkrijgbaar is in de huidige vorm.

Digitale leermiddelen

Naast onze boeken en de bijbehorende digitale omgevingen hebben we ook andere digitale leermiddelen. Op onze website vindt u onze mogelijkheden.

Met de nieuwe functies van Windows 10, zijn oude functies helaas verdwenen. Dit heeft als gevolg dat onze cd-roms, die al een tijdje meegaan, helaas niet meer af te spelen zijn in Windows 10. Reagerend op deze ontwikkeling, hebben we inmiddels het één en ander overgezet naar onze e-omgeving. Mocht u meer informatie willen hierover, stuur ons een mail, dan kunnen we u een gericht antwoord geven. Uiteraard werken de cd-roms nog wel onder Windows 7.