Schooljaar 2018-2019

Hier tref je de nieuwe informatie over onze leermiddelen voor het schooljaar 2018-2019.

Vernieuwde publicaties

Ook dit jaar zijn op basis van feedback van gebruikers enkele boeken gereviseerd.
Per 1 juni staan de nieuwste versies van deze boeken in de webshop. Een lijst van de gereviseerde boeken vindt u hier.

Terug van weg geweest: Besturingstechniek en Energietechniek

Een paar jaar geleden heeft VAPRO besloten om het boek Besturingstechniek uit het assortiment te halen. Er bleek echter veel vraag te zijn naar dit boek, omdat hier geen adequaat alternatief voor is. Zodoende heeft VAPRO besloten om het boek Besturingstechniek weer op te nemen in het assortiment. Inhoudelijk komt het overeen met de oude versie, maar de opmaak en de afbeeldingen zijn gemoderniseerd. Ook is het hoofdstuk “PLC besturingen” (deels) herschreven, zodat deze beter aansluit bij de huidige praktijk.

Ook heeft VAPRO vier boeken Energietechniek het afgelopen jaar gereviseerd. Deze boeken met vernieuwde opmaak kunt u per juni 2018 weer bestellen.

ProcesPlus en EduCourse

Vanaf cohort 2018-2019 is de volledige digitale uitgave van onze ProcesPlus serie beschikbaar, die tot stand is gekomen in samenwerking met EduCourse. Nieuw is dat het lesmateriaal volledig digitaal is, waarbij de student tijdens het lezen van de theorie in dezelfde omgeving direct de aanvullende theorie kan raadplegen en de vragen kan maken.

Voor de onderwijsinstellingen die gebruik gaan maken van ons digitale lesmateriaal, biedt VAPRO dit aan tegen een gereduceerd bedrag. Wilt u hiervan gebruik maken? Onze accountmanager Educatieve Middelen zal binnenkort contact met u opnemen om de voorwaarden en mogelijkheden te bespreken. Uiteraard kunt u zelf ook alvast contact met hem opnemen.

Open Leren lessen en online cd-roms in VAPRO Selectboek

Het is nu mogelijk uw eigen VAPRO Selectboek samen te stellen op basis van onze losse lessen. Dit boek is een gebundelde versie van door u geselecteerde lessen. Dit product vervangt de Open Leren methode (BGO bundels en studiedelen en de losse lessen in een map) die per 1 juni 2018 niet langer meer verkrijgbaar is in de huidige vorm.

Op dit moment wordt de inhoud van de cd-roms online beschikbaar gemaakt. De meeste inhoud zal per 1 september afgerond zijn. Mocht u op kortere termijn een VAPRO Selectboek willen hebben, met de online inhoud van de cd-roms, dan denkt VAPRO graag met u mee in de mogelijkheden.
Voor meer informatie zie VAPRO Select of neem contact op met onze accountmanager.

Bestellijsten

Klik hier voor een overzicht van de boeken die nodig zijn voor de VAPRO Operator opleidingen. Goed om te weten: dit jaar voert VAPRO geen reguliere prijsverhoging door.

Wilt u als school een eigen bestellijst voor uw BOL deelnemers in de webshop plaatsen? Stuur dan een mail met uw boekenlijst (per opleiding) naar leermiddelen@vapro.nl. Wij zorgen dan dat uw boekenlijst binnen 2 weken online staat.