Waarom VAPRO Werken bij

NL Leert Door met VAPRO

De coronacrisis raakt de Nederlandse economie hard. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft VAPRO een subsidie toegekend, die het mogelijk maakt om (onderdelen van) een VAPRO opleiding kosteloos te volgen. De subsidieregeling NL Leert Door geldt van januari t/m december 2021.

Hoe werkt dat?

De weg naar het VAPRO diploma is modulair ingericht. Ons advies is om te beginnen met module 1, daarna module 2, etc. We adviseren een module eerst af te ronden voordat je de aansluitende module begint. Maar als je medewerkers de stof van een module al beheersen, dan kunnen ze een module natuurlijk overslaan.
Let op: Het is niet raadzaam om alle modules tegelijk aan te schaffen, omdat de modules na december 2021 niet meer (kosteloos) toegankelijk zijn. Bestel de modules dus één voor één, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Per module is er keuze uit:

  • alleen een online module: deze online module bevat theorie, oefenvragen, praktijkopdrachten en een theorietoets. Bij succesvolle afronding van de theorietoets ontvangen je medewerkers een VAPRO certificaat van die module.
  • een online module met drie webinars: de online module is dezelfde als hierboven beschreven. Daarnaast hebben je medewerkers toegang tot drie webinars van twee uur naar keuze.

Waarom blijven ontwikkelen?

Het werk verandert. Het wordt digitaler, door verdergaande automatisering van het productieproces. Voor de toekomst van het bedrijf is het belangrijk dat je medewerkers hun kennis, vaardigheden en ervaringen blijven ontwikkelen. Zo ben je als bedrijf meer weerbaar bij veranderingen. En blijven je medewerkers wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar.

Waarom ontwikkelen met VAPRO?

Het VAPRO diploma is een erg gewild en waardevol diploma. Met onze vernieuwde modulaire online scholing is het nu wel heel makkelijk om de eerste stappen richting het VAPRO diploma te zetten. Naast het zelfstandig doorlopen van onze online modules, met of zonder webinars, behoort een docent op locatie als aanvullende dienstverlening ook tot de mogelijkheden.

Interesse in de regeling NL Leert Door?

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de niveaus VAPRO Basisoperator, VAPRO A, VAPRO B en VAPRO C?

De niveaus zijn redelijk vergelijkbaar met de mbo niveaus 1 t/m 4. Het VAPRO niveau ligt net iets boven deze mbo niveaus.

Welke opleiding past het beste bij mijn medewerkers?

Als je niet zeker weet welk opleidingsniveau bij hen past, dan adviseren wij je om een VAPRO Intredetoets te laten afnemen. Met deze Intredetoets bepalen wij de opleidbaarheid van je medewerkers. Uiteindelijk leidt dit tot een advies welk opleidingsniveau het beste bij je medewerkers past. De VAPRO Intredetoets is geen onderdeel van de subsidieregeling NL Leert Door. Bekijk meer informatie over de Intredetoets.

Voor welke doelgroep is de scholing bedoeld?

De scholing is bedoeld voor operators en voor toekomstige operators. Voorwaarde is wel dat je minimaal 18 jaar bent en werk zoekt of werk hebt.

Is de scholing te combineren met werk?

Ja, door het online karakter van de scholing kunnen je medewerkers dit juist goed afstemmen op hun eigen planning.

Wat is de inhoud van een module?

Je kunt hier per module bekijken welke onderwerpen aan bod komen in een module.

Zijn alle onderdelen verplicht?

Je medewerkers moeten aantoonbaar de scholing hebben gevolgd. Dit betekent dat zij de online module moeten doorlopen, de theorietoets moeten maken en – indien van toepassing – de webinars moeten volgen. Uiteraard snappen we dat je medewerkers sommige onderdelen misschien al beheersen. Daar kunnen ze dan logischerwijs sneller doorheen lopen.

Is de scholing echt kosteloos?

Ja, de scholing is echt kosteloos. Wel is het belangrijk dat je medewerkers alle onderdelen van de scholing doorlopen en een bewijs van afronding behalen (certificaat bij een voldoende toetsresultaat, bewijs van deelname bij een onvoldoende toetsresultaat).

Kan ik alle modules tegelijk bestellen?

Nee, dat is niet haalbaar. De scholing moet worden afgerond in de periode januari t/m december 2021. Na die periode zijn de modules ook niet meer kosteloos toegankelijk. Daarna is het uiteraard wel mogelijk om (betaald) door te leren. Het advies is dus om eerst een module af te ronden, alvorens een volgende module te bestellen.

Wanneer vinden de webinars plaats?

Een deel van de webinars is opgenomen en daarmee altijd te volgen op een moment waarop dat voor je medewerkers goed uitkomt. Een deel van de webinars wordt live uitgezonden op wisselende dagen. Je medewerkers ontvangen informatie over de links naar de opgenomen webinars en de exacte tijden van de live webinars na aanmelding.

Zijn er vaste toetsmomenten?

Nee, de theorietoets van een online module kunnen je medewerkers zelf bepalen. Bij aanmelding voor een module ontvangen zij een link naar het VAPRO toetssysteem. Daarin kunnen zij op elk gewenst moment de toets maken.

Hoeveel tijd kost het om een module te doorlopen?

Dat verschilt per module. Je vindt hier per module de studiebelasting.

Behalen je medewerkers het VAPRO diploma, als zij alle modules hebben doorlopen?

Nee, daarvoor moeten zij dan eerst nog de VAPRO Meesterproef met goed gevolg afleggen. Dit is het examen voor het VAPRO diploma. Bekijk hier meer informatie over de VAPRO Meesterproef. Met het doorlopen van de modules hebben je medewerkers zich wel optimaal voorbereid op de VAPRO Meesterproef.