De training

Je hebt iets zo goed mogelijk aan collega’s uitgelegd. Als zij zelf met deze taak aan de slag gaan, dan voeren ze deze toch anders uit. Hoe komt dat toch? Is dat eigenwijsheid van collega’s? Of is jouw uitleg niet duidelijk geweest?

In de training leer je effectief training geven. Je leert om bewust keuzes te maken in de aanpak van een training. De tijd die jij en je deelnemer(s) investeren in de training heeft aantoonbaar meer effect. Oftewel, de impact van de training op de deelnemers wordt vergroot.

Na de training ben je in staat om een effectieve groepstraining te verzorgen. Je ontvangt hiervoor een bewijs van deelname.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor trainers die een rol hebben bij het intern opleiden van groepen medewerkers.

Inhoud

Tijdens de training verbeter je jouw vaardigheden als trainer. Hiervoor maken we gebruik van inzichten uit de didactiek. Tijdens de training ligt de nadruk op doen en reflectie. Zo kunnen we jouw aandachtspunten gericht verbeteren. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Procesgericht trainen en het didactisch model van Van Gelder:
    • Beginsituatie: waar moet ik beginnen?
    • Doelstellingen: wat wil ik bereiken?
    • Leren is doen: hoe stel ik de training samen (hoe wil ik mijn doel bereiken)? Welke werkvormen kan ik het beste kiezen? Hoe houd ik rekening met leerstijlen van deelnemers en mijn doceerstijl?
    • Evaluatie: heb ik mijn doel bereikt?
  • Oefenen en elkaar feedback geven

Startdata en locaties

Momenteel geen data gepland.

Offerte aanvragen