De training

De industriële omgeving is een complexe omgeving voor een leidinggevende. De techniek ontwikkelt zich razendsnel, organisatievormen wijzigen zo nu en dan, medewerkers staan niet stil en dagelijks krijg je enorm veel informatie te verwerken. Bovendien moet vaak met minder mensen meer gedaan worden. Dat betekent dat je effectief en efficiënt moet kunnen werken.

Ben je een beginnende leidinggevende of juist een leidinggevende met al enige operationele ervaring in een industriële omgeving? En heb je de behoefte jouw rol verder te verdiepen? De training Operationeel leiderschap bied jou daarvoor de handvatten.

De investering voor deze training bedraagt € 7580,00 (ex. btw).

Voor wie?

De training is gericht op alle beginnende en gevorderde leidinggevenden in de industrie. Dit zijn onder andere productiemanagers, managers, wachtchefs, teamleiders en andere leidinggevenden.

Inhoud

De training bestaat uit zes modules en duurt in totaal twaalf dagen. De training heeft het karakter van een open inschrijving en wordt gegeven op een centrale locatie in het land. Je kunt je onderaan deze pagina aanmelden voor de training.

 

De training heeft het karakter van een open inschrijving en wordt gegeven op verschillende locaties in het land. De Masterclass van module 1 wordt intern op een unieke locatie in de Belgische Ardennen (Dinant) gegeven. Elke deelnemer heeft een individuele kamer met eigen badkamer en de dagen zijn volledig verzorgd (overnachting, ontbijt, lunch, diner) met uitzondering van de drankjes in de bar.

Het is ook mogelijk om de modules los te volgen. Neem in dat geval contact met ons op via trainingen@vapro.nl.
De locatie van de modules 2 tot en met 6 is Vianen.

VAPRO heeft deze training samengesteld in samenwerking met de Netherlands Business Academy (NLBA). Na aanmelding sturen we je contactgegevens door naar NLBA. Zij nemen contact met je op over je aanmelding.

De inschrijving voor module 1 kun je doen via de link ‘Inschrijven’. Het programma van de andere modules is op aanvraag.

Module 1 - Zelfmanagement, persoonlijk leiderschap en coaching (4 dagen) in Dinant

Als leidinggevende is het essentieel eerst jezelf te kennen, op zowel emotioneel, mentaal als fysiek gebied en weten wat je drijft. Pas daarna kun je naar anderen kijken en anderen beïnvloeden. Ben je jezelf bewust van je drijfveren, je motivatoren, je sterke en zwakke punten, je karakter, je manier van communiceren, en hoe je overkomt?

In deze module ga je in op de basis van de vier assen Intelligence Quotiënt (IQ) – Emotional Quotiënt (EQ) – Physical Quotiënt (PhQ) en Sense Quotiënt (SQ). Veel mensen presteren vooral goed op het gebied van kennis en kunde (IQ). Al iets minder houden we ons bezig met kennis van de emotionele aspecten (EQ) en de energie (PhQ). Maar zelfs bij een redelijke balans tussen die drie assen ontbreekt vaak nog de drive om tot actie te komen (SQ).Deze module is gericht op jezelf leren kennen om dit daarna effectief in te zetten in je leiderschap. Omgekeerd biedt inzicht in de assen ook begrip voor anderen en vergroting van het eigen empathisch vermogen.

Module 2 - Time management (1 dag) in Vianen

Elke dag moet je meerdere taken af hebben, heb je te maken met ad hoc zaken en verstoringen en heb je meerdere overlegmomenten. Hoe zorg je dat je dit zo efficiënt en effectief mogelijk doet?

Tijdens deze module ontdek je hoe jij de regie krijgt over jouw werkdag. Je leert hoe je de dag inricht, de juiste prioriteiten stelt, effectief communiceert met de juiste communicatiemiddelen en omgaat met ad hoc zaken en verstoringen. Jij wordt (weer) de regisseur van jouw dag.

De negen onderdelen van het time management wiel zijn de basis voor deze module. Ook kun je met het wiel als persoonlijk hulpmiddel dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks je eigen time management in kaart brengen en bepalen waar je aandacht aan kan geven.

Module 3 - Finance (1 dag) in Vianen

Als leidinggevende is de financiële functie vaak lastig. De neiging is dan soms om het volledig over te laten aan financiële specialisten. Het risico is dat deze specialisten hiermee een groot aandeel krijgen in het beleid en functioneren van de organisatie.

Tijdens deze module leg je een basis om als leidinggevende de financiën te kunnen begrijpen, interpreteren en waar nodig acties uit te zetten. Je leert de vertaling in cijfers te snappen van alles wat er in de organisatie gebeurt.

Module 4 - Communicatietechnieken (1 dag) in Vianen

Een effectieve en correcte manier van communiceren is essentieel voor een goede leidinggevende. Tijdens deze module leer je vanuit begrip voor anderen op een optimale wijze in te spelen op het behalen van je doelstelling. Dit helpt je bijvoorbeeld bij het, op een neutrale en goede manier, voeren van beoordelings- en functioneringsgesprekken.

We maken tijdens de module gebruik van enkele technieken uit het Neurolinguïstisch Programmeren (NLP). NLP is een communicatie- en veranderingsmethodiek die zich richt op de onbewuste processen onder jouw communicatie. Na de module zul je een gesprekspartner beter kunnen inschatten en in staat zijn om meer invloed uit te oefenen op het gesprek. Ook zul je beter begrijpen hoe je zelf communiceert en in staat zijn om je eigen communicatie af te stemmen op de gesprekspartner en het gewenste doel.

Module 5 - Leadershift! (4 dagen) in Vianen

Wat maakt een goede leider? De blijvende zoektocht naar het antwoord op deze vraag maakt duidelijk dat er veel verschillende invalshoeken zijn en dat er eigenlijk geen eenduidig antwoord is te geven.

In deze module gaan we aan de slag met verschillende theorieën rondom leiderschap. Hierbij kijken we vanuit vier verschillende perspectieven (de leider, het team, de organisatie en het bedrijfsleven/de samenleving) naar:

  • de niveaus van leiderschap
  • verschillende stromingen
  • organisatorische uitdagingen analyseren en vertalen naar eigen ontwikkelbehoeften
  • motivatiefactoren van medewerkers analyseren.

Module 6 - Agile werken (1 dag) in Vianen

Ben jij op zoek naar manieren om jouw team effectiever te laten werken? Wil jij jouw team beter laten inspelen op veranderingen en snel kunnen reageren op nieuwe uitdagingen? Dan is de module Agile Werken dé oplossing.

In deze module leer je de principes van Agile werken en hoe je deze kunt toepassen in jouw team. Je ontdekt hoe je jouw team kunt laten samenwerken op een flexibele, snelle en klantgerichte manier, waarbij er constant wordt gezocht naar verbetering en innovatie. Ook leer je hoe je veerkracht (resilience) kunt opbouwen in je team, zodat je beter kunt omgaan met veranderingen en uitdagingen. Na afloop van de module heb je een solide basis om Agile werken te implementeren en jouw team naar een hoger niveau te tillen.

Startdata en locaties

Datum Locatie
Wednesday 2 October 2024 Dinant (België) / Vianen Inschrijven
Wednesday 12 March 2025 Dinant (België) / Vianen Inschrijven