De training

Ben jij van de werkvloer doorgegroeid naar een leidinggevende functie? En heb je behoefte aan handvatten om samenwerken en aansturen van medewerkers op een effectieve en prettige manier te combineren? In deze praktijkgerichte training pakken we jouw vragen over leidinggeven aan.

Door het praktische en interactieve karakter van deze training leer je de theoretische kennis direct om te zetten naar de praktijk. Je krijgt voldoende handvatten en tips mee om medewerkers effectiever aan te sturen. Hierbij heb je ook aandacht voor het effect van jouw gedrag.

Deze training heeft doorgang bij minimaal 6 deelnemers.

Voor wie?

De training is gericht op mensen die op basis van hun opgedane kennis en ervaring op werkvloer zijn doorgegroeid naar een leidinggevende functie. Voorbeelden hiervan zijn een teamleider, een supervisor en een meewerkend voorman.

Inhoud

De training bestaat uit vijf modules en duurt in totaal zes dagen. De training heeft het karakter van een open inschrijving en wordt gegeven op een centrale locatie in het land. Je kunt je onderaan deze pagina aanmelden voor de training.

Het is ook mogelijk om de modules los te volgen. Neem in dat geval contact met ons op via trainingen@vapro.nl.

VAPRO heeft deze training samengesteld in samenwerking met de Netherlands Business Academy (NLBA). Na aanmelding sturen we je contactgegevens door naar NLBA. Zij nemen contact met je op over je aanmelding.

Module 1 - Time management (1 dag)

Elke dag moet je meerdere taken af hebben, heb je te maken met ad hoc zaken en verstoringen en heb je meerdere overlegmomenten. Hoe zorg je dat je dit zo efficiënt en effectief mogelijk doet?

Tijdens deze module ontdek je hoe jij de regie krijgt over jouw werkdag. Je leert hoe je de dag inricht, de juiste prioriteiten stelt, effectief communiceert met de juiste communicatiemiddelen en omgaat met ad hoc zaken en verstoringen. Jij wordt (weer) de regisseur van jouw dag.

De negen onderdelen van het time management wiel zijn de basis voor deze module. Ook kun je met het wiel als persoonlijk hulpmiddel dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks je eigen time management in kaart brengen en bepalen waar je aandacht aan kan geven.

Module 2 - Teamstar (1 dag)

Deze module is gebaseerd op het Teamstar model. Het Teamstar model bevat de ingrediënten voor een goed functionerend All Star Dream team. Het Teamstar model toont de kracht van samenwerken op zes gebieden. Je wilt bewust een goede keuze maken op welke punten je een ontwikkelingsinvestering gaat doen.

De teamanalyse is de eerste stap. Tijdens de teamanalyse ga je op zoek naar de succesfactoren voor een All Star Dream Team. Je gaat aan de slag met persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling. Het doel is om samen een resultaat te bereiken, dat iedereen helder voor ogen staat en waar iedereen vol voor wil gaan. Wanneer iedereen op de juiste plek zit, kan een team meer bereiken dan een werknemer alleen ooit zou kunnen. De kracht van het samenwerken ligt dus in het samenwerken zelf. De Teamstar scan helpt je jouw team in beeld te brengen.

Module 3 - MBTI en teams (1 dag)

In deze module staat MBTI centraal. MBTI is een persoonlijkheidstool die meer zegt over jouw persoonlijkheid. Hierbij kijken we niet naar aangeleerd gedrag, maar naar je karakter. Er zijn vier verschillende elementen waar we naar kijken:

  • Waar richt je je aandacht op – Extraversion (E) of Introversion (I)
  • Hoe neem je informatie op? – Sensing (S) of Intuition (N)
  • Hoe neem je beslissingen? – Thinking (T) of Feeling (F)
  • Hoe ga je om met de wereld om je heen?– Judging (J) of Perceiving (P)

De vier letters van jouw persoonlijkheidstype helpen je om jezelf en de interactie met anderen te begrijpen. Als leidinggevende kan het heel nuttig zijn om een snelle inschatting te kunnen maken van iemands persoonlijkheid. Hier kun je namelijk jouw communicatiestijl op aanpassen om een bepaald doel te bereiken. Ook kun je gebruik maken van deze methodiek om een team samen te stellen, of om tijdens (terugkerende) conflicten de teambalans te herstellen.

Module 4 – Persoonlijk Leiderschap (2 dagen)

Deze module is een verrijking op het gebied van Persoonlijk Leiderschap. Een deep dive om op zoek te gaan naar je positieve en negatieve drijfveren en zo te leren focussen op wat je zowel privé als professioneel verder helpt. Waar je je van bewust bent, daar kun je wat mee doen! In deze module ontdek je:

  • wat je doet,
  • waarom je het doet,
  • waarom sommige dingen makkelijk en andere dingen moeilijk gaan
  • waar jouw natuurlijke kracht zit.

Je wordt meegenomen door verschillende keuzes om zo tot een persoonlijkheidsprofiel te komen. Dit profiel helpt je begrijpen wat je doet en waarom en hoe je dit als kracht kan inzetten. In de eindopdracht kom je tot een plan waar je naar toe wil werken op het gebied van (persoonlijk) leiderschap dat direct inzetbaar is in jouw praktijk.

Module 5 - Agile werken (1 dag)

Ben jij op zoek naar manieren om jouw team effectiever te laten werken? Wil jij jouw team beter laten inspelen op veranderingen en snel kunnen reageren op nieuwe uitdagingen? Dan is de module Agile Werken dé oplossing.

In deze module leer je de principes van Agile werken en hoe je deze kunt toepassen in jouw team. Je ontdekt hoe je jouw team kunt laten samenwerken op een flexibele, snelle en klantgerichte manier, waarbij er constant wordt gezocht naar verbetering en innovatie. Ook leer je hoe je veerkracht (resilience) kunt opbouwen in je team, zodat je beter kunt omgaan met veranderingen en uitdagingen. Na afloop van de module heb je een solide basis om Agile werken te implementeren en jouw team naar een hoger niveau te tillen.

Startdata en locaties

Momenteel geen data gepland.

Offerte aanvragen