De training

Herken je dat? Een medewerker die jij begeleidt start enthousiast met zijn opleiding of cursus. Na verloop van tijd neemt dit enthousiasme af en geeft hij opmerkingen als:

 

“Bah, dat doe ik niet. Daar heb ik geen zin in.”

“Ik ga m’n werk hier niet beter van doen.”

“Dit is stom!”

“Ik kan dit niet.”

“Ik geef het op.”

 

Hoe ga je om met dergelijke reacties? Hoe buig je dit om naar positief leren? In de training Stimuleren en motiveren gaan we met jouw situaties en vragen aan de slag. Na de training ben je dan ook in staat om lerende medewerkers te stimuleren en motiveren in hun leerproces. Ook ben je in staat om de voortgang te monitoren.

De kosten voor de open inschrijving training zijn € 1.095,00.

Voor wie?

Deze training is bijzonder geschikt voor mentoren die een rol hebben bij het begeleiden en instrueren van medewerkers.

Als voorkennis gaan wij er vanuit dat je de e-module voor de mentor gevolgd. In deze e-module wordt ingegaan op de vraag hoe je een deelnemer doelen laat formuleren rondom zijn ontwikkeling. Ook wordt ingegaan op vragen die je kunt stellen om de deelnemer te activeren in gesprekken.

Inhoud

Tijdens deze training komen de volgende vragen aan bod:

  • Wat zijn mijn taken als begeleider?
  • Hoe voer jij nu die taken uit? Hoe zou je de taken uitvoeren? En waar denk je rekening mee te moeten houden?
  • Wat heb je nodig om de taken goed uit te voeren? Denk hierbij aan inzicht in het communicatieproces, soorten vragen en het effect van vragen op de ander, luistervaardigheden, hoe voer je een gesprek, welke gesprekken voer je überhaupt, hoe geef je dan feedback en hoe ga jij om met feedback, hoe motiveer je een ander

Passend op jouw leervragen wordt er ingegaan op bovenstaande modellen.

Na afloop van de training kom je in aanmerking voor het Certificaat Mentor, als je de totale mentortraining succesvol hebt gevolgd.

Startdata en locaties

Datum Locatie
Donderdag 9 november 2023 Houten Inschrijven