De training

Extruderen is een kunststofverwerkingstechniek en levert producten zoals buizen, profielen, folies, flacons, plaatmateriaal enzovoort. Daarnaast vervult extrusie een belangrijke voorbereidende rol bij de meeste andere verwerkingsmethoden zoals spuitgieten, extrusieblazen en filmblazen.

Voor medewerkers met enige praktijkervaring binnen het extrusieproces is voortgezette kennis van belang. Hierdoor krijg je zicht op de techniek en kun je eventuele procesverstoringen snel oplossen of zelfs voorkomen.

De training Extruderen II behandelt de verschillende aspecten rondom extruderen en biedt je daarmee een gedegen voortgezette kennis. Extruderen II is een vervolg op de training Extruderen I en bouwt voort op jouw basiskennis en vaardigheden. De training leidt op tot het landelijk erkende NRK diploma Extruderen II.

Voor wie?

Je bent werkzaam in de extrusiebranche en hebt binnen het extruderen minimaal 2 jaar praktische ervaring. Je stelt machines om, beheerst het proces, bewaakt de kwaliteit, controleert de aan- en afvoer van grondstoffen en gereed product en onderhoudt de apparatuur.

De inhoud van de training is afgestemd op de functies zoals extrudeur II, extrudeur B, bedieningsvakman, machinebediener, productiemedewerker, eerste extrudeur, operator.

Je beschikt over een vooropleiding op vmbo niveau of vergelijkbaar niveau. Tevens heb je kennis op het niveau van de training extruderen I (EX I), of een vergelijkbare training en hiermee praktijkervaring opgedaan.

Inhoud

De training wordt incompany verzorgd. In het eerste gesprek zal VAPRO in overleg eventuele verstoringen binnen het proces inventariseren. Tijdens de training staat de werkplek centraal en wordt vanuit de theorie de koppeling gemaakt naar hoe je binnen de organisatie en functie het productieproces kunt beheersen en hoe je het proces kunt bijsturen.

Inhoud basisdeel

  • productkennis;
  • milieu en product;
  • kwaliteitzorg;
  • apparatuurkennis.

Inhoud differentiatie Extruderen II

  • specifieke veiligheidsaspecten bij het werken aan extruders;
  • specifieke apparatuurkennis, -bediening en –bewaking;
  • toepassing compounderen;
  • co-extrusie, blaasfolie-extrusie, extrusieblazen, kabelextrusie, buisextrusie, profielextrusie, sheetextrusie en vezelextrusie;
  • toepassing van extrusiecoaten en –lamineren.

Het is mogelijk bovenstaand programma aan te vullen met extra informatie over een extrusievorm.

Startdata en locaties

Momenteel geen data gepland.

Offerte aanvragen