Bedrijfsschool zonder gedoe!

Nu de markt weer aantrekt, lopen sommige industrieën aan tegen een personeelstekort dat niet altijd gemakkelijk valt op te vullen met adequaat geschoolde medewerkers.

Goed functioneren in de maakindustrie behoeft de nodige vakkennis. Die is niet altijd voorhanden, want in verschillende soorten industrieën heb je vaak te maken met specifieke processen – en dat luistert nauw.

Werk je bijvoorbeeld in een ijzergieterij, dan heb je echt vakkennis nodig. Het metaal dat moet worden omgesmolten is niet altijd even zuiver, terwijl het eindproduct (gietstaal) wel moet voldoen aan verschillende standaarden. Bovendien werken machines en installaties per fabriek toch net even anders.

Je eigen bedrijfsschool

Voor een aantal ijzergieterijen in Nederland ontwikkelden wij daarom een _inhouse_ opleiding waarmee op grote schaal nieuwe medewerkers konden worden bijgeschoold. Zo kwam de productie niet in gevaar.

Samen met ervaren ploegleiders brachten wij het taaklandschap binnen de organisatie in kaart – en met onze didactische kennis bouwden wij daar een passende leermethode omheen. Schriftelijk, maar ook met veel praktijkmomenten.

Praktische vaardigheden, specifiek voor een bepaald proces bij een specifieke fabriek, vulden wij aan met algemene achtergrondkennis over bijvoorbeeld werken met hoge temperaturen en metaalkristallisatie.

Efficiënt en betaalbaar

Heeft jouw organisatie ook moeite om snel aan specifiek opgeleid personeel te komen? Denk dan eens na over een eigen bedrijfsschool met VAPRO: een efficiënte en betaalbare oplossing om vakkennis te borgen die nodig is voor jullie primaire processen.

Wij maken, samen met jullie, een complete onderwijsmethode op maat – en waar nodig begeleiden en ontzorgen wij in de kennisoverdracht door onze eigen didactische onderlegde trainers aan te leveren.

Benieuwd hoe gemakkelijk jij je eigen bedrijfsschool kan opzetten?
Neem dan snel contact op!