Een open sfeer en een echte veiligheidscultuur

Veilig werken is in de procesindustrie erg belangrijk. Veiligheid op de werkvloer gaat verder dan alleen het dragen van een helm en een vestje. Het betreft ook je manier van denken om bepaalde onveilige situaties te kunnen voorkomen. Dit beseft Neste, gevestigd op de Maasvlakte, zich maar al te goed. Neste investeert daarom ook een hoop tijd en energie in veiligheid. Vanuit deze gedachte heeft Neste besloten om een OVK-training (Operationele Veiligheidskunde) op locatie te organiseren. Djini Bhugwansing, supervisor bij Neste, was een van de deelnemers van deze training.

Bij Neste zijn veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit de belangrijkste kernwaarden. Niet alleen op papier, maar ook in de cultuur die zij bij de start van Neste hebben gecreëerd. “We zijn in 2011 gestart met de nieuwe plant hier op de Maasvlakte, dus we zijn nog redelijk nieuw. Ik ben vanaf het begin betrokken bij het opleiden en ontwikkelen van medewerkers. De veiligheidsnorm is hoog bij Neste, dus opleidingen op het gebied van veiligheid zijn erg belangrijk. Er heerst hier een echte praktische veiligheidscultuur, maar dat gaat ook gepaard met een open sfeer en aanspreekcultuur. Dit zorgt er voor dat iedereen veiligheid serieus neemt en elkaar scherp blijft houden om veilig te werken”, zegt Djini. “Drie jaar geleden hebben wij een Safety Responsible Team in het leven geroepen. Binnen elke shift, Lab en maintenance afdeling, werkt er een persoon die onderdeel is van dit team en vormt de brug tussen de HSE (Health, Safety en Environment) en de afdelingen. We zagen direct een toename in de safety awareness en er ontstond een duidelijke veiligheidscultuur. Daarnaast zag je ook dat veiligheid steeds meer een bottom up effect kreeg dan een top down effect. Ervaring leert dat cultuurveranderingen de meeste impact hebben als ze door alle lagen in de organisatie worden gedragen. Dat is een van de belangrijkste kenmerken van de Neste veiligheidscultuur.”

Veiligheid zat er bij de start van de plant op de Maasvlakte al goed in. Dit kwam vooral door de mensen die bij de start betrokken waren en de achtergrond die ze hebben meegekregen bij vorige werkgevers. “Veiligheid is bij mij met de paplepel ingegoten. Door mijn ervaringen bij andere werkgevers herken ik de valkuilen en weet ik waar de kansen liggen. Bij Neste zijn wij van mening dat hoge eisen aan veiligheid de kwaliteit van het eindproduct ten goede komt. Daarom zijn wij bij de start en uitbreiding van de plant ook met de spreekwoordelijke paplepel gaan gieten”, zegt Djini. Ook al zit veilig werken in de genen van Neste en haar personeel, ze zijn op dit gebied nog lang niet klaar met leren, volgens Djini. “Er is bij Neste de vraag om verder te blijven ontwikkelen op het gebied van operationele veiligheid, dus we zijn op zoek gegaan naar een aanbieder van een geschikte opleiding. Toen zagen wij dat VAPRO ook trainingen aanbiedt op dit gebied. De gemiddelde medewerker bij Neste heeft al een VAPRO C diploma, dus wij zagen dit als een mooie aanvulling.”

De OVK-training is gevolgd door 7 kandidaten op de locatie van Neste en iedereen is met vlag en wimpel geslaagd. Neste gaat zich later dit jaar focussen op een turnaround en de opgedane kennis tijdens de training komt hier goed bij van pas. “Heel veel bedrijven praten over veiligheid, maar uiteindelijk gaat niet alleen om het navolgen van procedures maar om veiligheidsgedrag, safety leadership. Het bewust zijn van risico’s, ingrijpen (indien nodig), praten over veiligheid en intrinsiek gemotiveerd raken om veilig te handelen. Veiligheidsbewustzijn zit bij ons goed in de cultuur geborgd. Iedereen is goed op de hoogte. Dat is ook de reden waarom niemand bij ons problemen heeft gehad met de OVK-training”, legt hij uit. “Voor ons is deze training gedeeltelijk een goede opfrisser geweest op het gebied van operationele veiligheid, maar heeft ook nieuwe inzichten geboden voor het aanscherpen van procedures bij onze komende turnaround. We hadden bij het volgen van de training ook de support van ons management en dat is gewoon erg belangrijk. Dit spreekt ook voor de veiligheidscultuur die wij hanteren bij Neste.”

Werk en privé gescheiden houden? Daar is geen sprake van bij Djini thuis of onderweg. “Ik ben met veiligheid opgegroeid en kom er dagelijks mee in contact. Hierdoor ben ik thuis ook wel een stuk veiliger geworden. Sowieso krijg je wat meer verantwoordelijkheden als je een ouder wordt, maar je denkt door je achtergrond wel meer na tijdens normale thuissituaties.”