Essentra: ‘Wat wij doen, zo heb ik het niet geleerd’

Essentra ziet graag dat hun operators VAPRO A en SORK 1 en 2 gaan doen. Eerst was er weerstand, nu is er een wachtlijst voor VAPRO. ‘Medewerkers die soms al op hun zestiende zijn gaan werken en nu hun vakdiploma halen. Daar zijn we trots op.”

Fokko Dijkstra (Head of Production) en Johan Boonstra (Country HR Manager NL) hebben bewust gekozen om medewerkers in technische productiefuncties de kans te bieden hun vakmanschap verder te ontwikkelen. Johan: “Er was aanvankelijk wat weerstand bij de operators, niet iedereen had zin in VAPRO en SORK. Sommigen kregen het gevoel dat ze niet goed genoeg waren: met mijn papieren was ik dus niet aangenomen? We hebben het bewust niet verplicht gesteld, dan gaan de hakken alleen maar in het zand. Wel hebben we gecommuniceerd dat we met elkaar verantwoordelijk zijn voor duurzame inzetbaarheid. Nodig, want de techniek en onze producten worden complexer en de eisen van onze klanten steeds hoger.”

Wij zijn trots op onze medewerkers die nu hun vakdiploma halen.
Wij zijn trots op onze medewerkers die nu hun vakdiploma halen.
Uit je comfort zone

Fokko schetst het profiel van hun operators: “Loyale en betrokken medewerkers die hier – vaak in de praktijk, met vallen en opstaan – het vak van extrudeur hebben geleerd en het bedrijf mee hebben helpen opbouwen. Ze lopen 5-ploegendienst, hebben een goed salaris. En waarom zouden ze uit hun comfort zone komen en ineens tien uur per week boven de boeken gaan hangen? Een afwijking in het product zien ze wel, al zijn hun oplossingen vaak niet gebaseerd op procestechniek, maar op aanpassingen die ze vroeger hebben geleerd. Hoeft niet per definitie fout te zijn, maar zo ontwikkelen we ons niet en lopen we steeds tegen dezelfde problemen aan. De markt eist dat we een beroep moeten doen op het analyserend en probleemoplossend vermogen van onze operators. Opleiden werkt niet alleen verfrissend, maar ook innoverend: het dwingt ons buiten de geijkte patronen te denken.”

Loyale en betrokken medewerkers hebben hier het vak geleerd
Loyale en betrokken medewerkers hebben hier het vak geleerd
Realistische planning creëert rust

Inmiddels zijn de meeste operators ervan overtuigd dat er maar één weg is: jezelf ontwikkelen. En daar is Fokko trots op. “Je ziet ook dat de operator die studeert, zijn collega’s motiveert hetzelfde te doen. Er komen al jongens bij me die zeggen: zoals wij het doen, heb ik het niet geleerd. Of: ik kijk nu veel meer naar structurele onderliggende problemen in het proces. Prachtig traject. Zo ontstaat er ook een nieuwe manier van werken, waarin bijvoorbeeld de één verantwoordelijk is voor kwaliteit en de ander voor de set-up van de lijn. De planning is ook realistischer, dat creëert rust op de werkvloer. En we laten ook het rendement per 24 uur van elke lijn zien. Je ziet dat medewerkers balen als zij goed gedraaid hebben en in de volgende dienst het rendement omlaag gaat. De volgende stap is dat de ene ploeg met de andere het gesprek aangaat: hoe komt het dat het rendement te laag is, kunnen we dat samen verbeteren?”

‘Met VAPRO en noordelijke nuchterheid kom je ver’

“Het was hier soms wat teveel natte vingerwerk, ik ben meer van meten is weten. Toen ik hoorde dat ik VAPRO Basis en A mocht doen en ook nog SORK 1, twijfelde ik niet. Best zwaar, maar dat was het waard. Ik kan nu een genuanceerde mening vormen en begrijp beter wat de rol is van de andere afdelingen. Beter samenwerken, je mening durven geven – dat komt er nu veel meer uit. Onze markt is veranderd: er is meer concurrentie en de klant eist een scherpe prijs, hoge kwaliteit en het nakomen van afspraken – dan is er geen ruimte voor oude jongens krentenbrood. Dus moet het nóg professioneler en dat maakt mijn werk ook interessanter.”

“Vroeger controleerden we door grondstoffen en producten te voelen, te ruiken en te bekijken. Nu analyseren we alles, checken we de hele lijn, ook met laserdetectie. Ik ben lyrisch over dit soort ontwikkelingen, die mede te danken zijn aan het feit dat veel jongens nu VAPRO op zak hebben. Ze zijn zich bewuster van het proces. Ik kan nu problemen beter analyseren, heb meer zelfvertrouwen. Nu durf ik tegen Head of Production te zeggen dat we hier misschien verkeerd koelen. En daar hebben we het dan over. Vroeger hoorde ik nog wel eens na een suggestie: blijf nou maar van die machine af. Met VAPRO word je voor vol aangezien.”

Hendrik Koster (51)

eerste operator

Hendrik Koster, eerste operator
Hendrik Koster, eerste operator
Expert in extrusie

In het Friese Buitenpost staat een imposant bedrijf van Essentra Extrusion. Deze extrudeur is autoriteit én kenniscentrum op het gebied van profielen. Die maken ze op maat. Bijvoorbeeld keukenplinten voor IKEA, bestemd voor de Amerikaanse, Russische en Japanse markt. Maar ook profielen voor de industrie, bouw, kassenbouw en waterbehandeling bijvoorbeeld. Om nieuwe ideeën snel te kunnen vertalen in kunststoffen producten, zijn Productie, Sales en R&D onder één dak gebundeld. Zo is ook de meervoudige extrusietechnologie ontwikkeld: het combineren van meerdere kleuren en kunststoffen (hard, zacht, transparant, ondoorzichtig) in één profiel.

Productiehal Essentra
Productiehal Essentra