Help medewerkers sneller vooruit met een frisse blik van buiten!

Een Deskundigheidsmeting is geen examen. En dat moet het ook niet zijn. De essentie van een Deskundigheidsmeting is een open gesprek waarin de procesoperator vrij kan vertellen over zijn eigen werk. En over niets anders.

Wat kun je verwachten?

Op basis van twee kleine “assessments” van 1,5 uur (een gesprek aan tafel – en één sessie op de werkvloer bij de installaties die men bedient), houden wij de werknemer een spiegel voor: wat hij op dit moment al kan – en waar zijn potentie ligt. Na een intensieve intake met de leidinggevende stellen wij een “op maat gemaakt” meetinstrument op, waarbij de focus ligt op kennis, performance en blijvende ontwikkeling van de werknemer.

Wie is er bij de meting betrokken?

Deskundigheidsmetingen worden uitgevoerd door een medewerker van VAPRO, maar ook de “interne” assessor uit het bedrijf zelf heeft een grote rol. Hij heeft namelijk een belangrijke (onmisbare) inbreng voor wat betreft de bedrijfsspecifieke kennis. Deze assessor is geen directe collega, maar wel iemand die net iets meer weet van de processen en dynamieken die spelen binnen de organisatie.

Wat levert het op?

De uitkomst van de Deskundigheidsmeting geeft een fris inzicht in de competenties en vaardigheden van de medewerker en een goed beeld van zijn houding ten opzichte van de functie. De resultaten van de medewerkers worden vergeleken met een landelijke benchmark. Vaak komen uit een Deskundigheidsmeting ook een aantal algemene, bedrijfsbrede verbeterpunten naar boven.

Zo helpt de frisse blik van buiten niet alleen werknemers vooruit maar het hele bedrijf!

Deskundigheidsmetingen van VAPRO zijn geschikt voor procesoperators, onderhoudsmonteurs en werkvoorbereiders. Meer weten? Neem dan contact met ons op.