Hoe je als operator praktijkervaring kunt verzilveren

In het verleden behaalde resultaten bieden als operator wél garanties voor de toekomst. Want dankzij de VAPRO Meesterproef kun je alle trainingen, cursussen en bedrijfsspecifieke opleidingen uit het verleden in een klap verzilveren. Als tastbaar bewijs ontvang je het VAPRO branchediploma waarmee je jouw vakbekwaamheid en praktijkervaring aantoont – nu en in de toekomst.

Productieprocessen veranderen. Om jouw werk zo goed en veilig mogelijk te kunnen uitvoeren, volg je als operator verschillende cursussen en functiespecifieke opleidingen. Met de VAPRO Meesterproef kun je nu deze opgedane kennis en ervaring verzilveren. Dit examen, dat wordt afgenomen op de werkvloer, is de norm die door VAPRO samen met bedrijven in de procesindustrie is bepaald. En wanneer je het examen met succes hebt afgerond, krijg je het VAPRO branchediploma. Dit diploma is het tastbare bewijs dat jij als operator het werk in het productieproces goed kunt uitvoeren op verschillende plekken in het productieproces.

Kwaliteitskeurmerk voor de operator

Het diploma kun je zien als een waardering voor jouw kennis van procestechniek, -beheersing en –optimalisatie. Het is als het ware het bewijs dat je vakbekwaam bent. Zo ben je bijvoorbeeld in staat om storingen goed en snel op te lossen. Je bent inzetbaar op meerdere plekken in het productieproces. En je kunt goed functioneren onder verschillende omstandigheden. De VAPRO Meesterproef is ook handig voor operators met jarenlange praktijkervaring, want het VAPRO branchediploma is het bewijs dat je het vak in de vingers hebt. Nu en in de toekomst.

Lees meer over het VAPRO Branchediploma