Ik neem de lessen van deze VAPRO leergang zelfs mee in mijn privéleven

Martin de Waal (34 jaar, verantwoordelijk voor operationeel management en personeel) is al 17 jaar werkzaam bij Nestaan Holland. Onlangs volgde hij de VAPRO Leergang Operationeel Management & Persoonlijk Leiderschap. “Veel van wat ik leerde kon ik al direct gebruiken op mijn werk, maar ook daarbuiten”.

“Ik ben bij Nestaan begonnen als hulpje. Afval verwerken, inpakken, hand- en spandiensten. Ik kwam van de Mavo, heb daarna nog twee maanden elektrotechniek gedaan – maar ik vond het niks, te theoretisch. Toen kon ik bij Nestaan aan de slag.  Bij Nestaan maken we thermisch isolatiemateriaal, in alle soorten en maten – schuim, panelen, componenten. In zes jaar heb ik alle processen leren kennen binnen het bedrijf.

Toen ik mijn arm blesseerde op het voetbalveld, kon ik geen zwaar fysiek werk meer doen en kreeg ik vervangend werk op kantoor, bij de afdeling planning. De jaren daarna groeide Nestaan, tegen de crisis in, en kon ik meeliften op het succes. Uiteindelijk ben ik gevraagd als productiemanager. Dan stuur je je opeens drie werkvoorbereiders aan. In totaal werken er nu 30 man onder mij.

Naast het feit dat ik mijzelf wilde ontwikkelen in emotieregulering en het motiveren van medewerkers was ik ook op zoek naar handvatten en theorieën horende bij een leidinggevende functie. Ik mocht zelf gaan zoeken en uiteindelijk kwam ik uit bij VAPRO. De modules die werden omschreven kon ik goed rijmen met wat ik in de praktijk tegenkwam. Ook het onderdeel intervisie sprak mij aan – meekijken bij andere bedrijven en andere operationeel managers op bezoek krijgen bij jou. Uiteindelijk heeft VAPRO alles waargemaakt wat ik verwachtte.

De tweede module ging al meteen over emotieregulering. Over hoe anderen jouw zien. Dat was wel een spiegel. Een goede leider is een kalme leider. Omdat ik al erg lang meeliep in het bedrijf was ik zo betrokken dat ik soms flink uit mijn slof kon schieten. Ook het motiveren van collega’s ging ik anders doen dan voorheen dankzij de spiegel die de VAPRO leergang mij voorhield: Vaak had ik al de oplossing in mijn hoofd voor een bepaald probleem, voordat ik ook maar een gesprek had gevoerd.

Dankzij deze leergang ben ik beter gaan kijken naar de mijn collega’s. Door die houding krijg ik nu ook andere, eerlijkere verhalen – waarom doen collega’s wat ze doen. Je wordt meer een vertrouwenspersoon. Heel fijn vind ik dat. Ik neem de lessen van deze VAPRO leergang zelfs mee in mijn privéleven.

Het vormgeven van ons opleidingstraject gebeurt nu ook in lijn met deze open en veilige manier van communiceren. Omdat het opleidingsbeleid nu meer voortbouwt op de ambitie van collega’s wordt het ook veel beter gedragen binnen de organisatie.”