Leiderschap, what’s in it for me?

De leergang “Van Manager naar Leider” is ontstaan uit de feedback op de vorige leergang “Operationeel Management en Persoonlijk Leiderschap. Koppenaal: “In het begin kan leidinggeven best spannend zijn, maar van onze oud-deelnemers hoorden wij dat ze het eigenlijk wel leuk vonden zodra ze de kneepjes van het leidinggeven onder de knie kregen. Men vond het jammer dat er geen vervolg was op de leergang.”

Daarom zijn wij gaan kijken naar wat de behoeften van leidinggevenden in de industrie eigenlijk waren. Omdat wij met VAPRO vaak bij bedrijven over de vloer komen, kregen wij al snel een antwoord op deze vraag. Wat bleek? Een stuk strategie zou de nodige verdieping en verbreding bieden. Van operationeel management naar tactisch management. En dat dan op een inspirerende manier.

Omdat wij het belangrijk vinden dat de leergang ook zelfstandig te volgen is door cursisten die ergens anders een leiderschapstraject hebben gedaan, zijn wij tot dit programma gekomen:

  • Verdere verdieping in het systeemdenken: wat zijn oorzaken en gevolgen van gedragspatronen, op de langere termijn? Van brandjes blussen naar preventie.
  • Nog meer praktische psychologie. Want je werkt toch met mensen, ook in de techniek.
  • Transformationeel leidinggeven. Hoe begeleid ik een echte cultuurverandering – hoe neem ik mijzelf daarin mee?
  • Presenteren – andere technieken dan alleen PowerPoint.
  • Bedrijfscultuur – wat is het eigenlijk? Hoe buig je een cultuur bij?
  • Safety leadership – wat houdt het in en hoe bereik je het?
  • Storytelling – hoe breng ik mijn visie op een inspirerende manier?

Koppenaal: “Wat onze leergang het meeste onderscheidt van andere leiderschapstrajecten – althans, dat hoor ik vaak als feedback – zijn de mensen die je er ontmoet. Bij VAPRO zit je altijd in een groep met leidinggevenden die allemaal in de procesindustrie werken. Daardoor leer je als cursist ook heel veel van elkaar, begrijp je elkaars vragen en kun je gemakkelijk ervaringen uitwisselen. De sfeer zit er meestal meteen goed in.”

Wat zeer zeker ook meehelpt is dat VAPRO-trainers de sector zelf ook kennen als geen ander. De leergang “Van Manager naar Leider” wordt dan ook gegeven in ‘de taal van de procesindustrie’. Dat is ook een reden waarom teammanagers vaak ook hun eigen medewerkers of collega’s nog nasturen.

Meer weten? De nieuwe leergang begint in november. Inschrijven kan op onze VAPRO Trainingen site).