Meer rendement uit het opleidingsbudget?

Wie binnen de industrie doorgroeit en terechtkomt op de plek van opleidingscoördinator, ziet heel wat op zich afkomen. Afdelingsmanagers komen naar je toe en willen van alles. Als je niet oppast blijf je bezig met brandjes blussen en achter de feiten aanlopen.

Door deze dynamiek haal je soms minder rendement uit je opleidingsbudget dan je zou willen. Dat is jammer voor jou, voor je medewerkers – en uiteindelijk ook voor de organisatie.

Wat je leert in de VAPRO Training ‘Aan de slag met het strategisch opleidingsplan‘, is het planmatig en pro-actief aanpakken van je opleidingsbeleid. Je leert hoe nuttig – en nodig – het is om als opleidingscoördinator in gesprek te gaan met managers en met directie: wat willen zij over vijf jaar bereiken? Wat is nodig om een gezond bedrijf te blijven in de toekomst? En hoe kan het ontwikkelingsbeleid er aan bijdragen dat de beoogde doelstellingen daadwerkelijk worden behaald?

In onze training leer je hoe al deze verhalen (van de werkvloer tot de directie), kunnen worden omgezet tot een echt opleidingsplan, gefundeerd op daadwerkelijke behoeftes uit de organisatie. Zo draag jij als coördinator bij aan de professionalisering van jullie opleidingsbeleid en leer je tegelijkertijd ook je eigen organisatie beter kennen. Je leert jaarplannen maken en een budget op te stellen.

Iedereen profiteert van een goed opleidingsplan:

  • De operationeel medewerker: er wordt meer gekeken naar zijn groei / persoonlijk opleidingsplan, hij krijgt een hogere marktwaarde.
  • De manager: hij kan vooruit denken en zichzelf en medewerkers voorbereiden op veranderingen in organisatie.
  • De directie: bedrijfsprocessen en alles wat daarin verbeterd kan worden (organisatieveranderingen en technische investeringen), komen beter in beeld.

Vaak fungeert een opleidingsplan dan ook als een strategische communicatietool door de hele organisatie heen, omdat het iedereen dwingt tot een periodieke interne evaluatie van werk- en bedrijfsprocessen en bedrijfsresultaten.

Wil je meer weten over wat een HRD training van VAPRO teweeg kan brengen? Wacht niet langer en neem contact op!