Opleiden na het verhuizen van productielijnen en personeel

Prysmian Netherlands BV ontwikkelt, produceert en verkoopt energiekabels van laagspanning tot ultra-hoogspanning (tot 400kV). Voornamelijk voor land- en zeetoepassingen, inclusief een breed assortiment van garnituren en diensten. De producten zijn zeer kostbaar. Het bedrijf is onderdeel van de Prysmian Group dat wereldwijd vestigingen heeft. In Nederland heeft Prysmian vestigingen in Amsterdam, Emmen, Delft, Nieuw-Bergen en Eindhoven.

De vraag

De productie van de vestiging in Amsterdam gaat verhuizen naar de vestiging in Emmen. Hier zitten voor de vestiging in Emmen nieuwe productietechnieken bij. Omdat maar een klein deel van de operators meeverhuisd van Amsterdam naar Emmen, is er behoefte aan tientallen nieuw geschoolde operators in Emmen. Deze operators worden, in de periode dat Amsterdam nog produceert, opgeleid. Niet alleen verhuizen de productielijnen zelf naar Emmen, maar ook de nieuw geschoolde operators.

De aanpak

Prysmian heeft VAPRO gevraagd om de interne opleiding te begeleiden. Prysmian verzorgt de interne opleiding zelf waarbij VAPRO daar waar nodig adviseert, ondersteunt en het niveau van opleiden borgt. Voorbeelden van dienstverlening zijn:

  • het opstellen en actualiseren van werkplekanalyses
  • het mede opstellen en adviseren over functieprofielen
  • het trainen van mentoren en examinatoren in het opstellen van lesmaterialen, lesgeven, begeleiden en beoordelen
  • instrumenten inzetten die het opleidingsproces ondersteunen zoals observaties van de beroepshouding,  ervarings, en inzichtsleerkaarten
  • het bewaken van het niveau van de interne eindgesprekken
  • het uitvoeren van effectevaluaties en nog effectiever en strategischer op te leiden
  • het opstellen van een strategisch meerjaren opleidingsplan

Het resultaat

De interne opleiding verloopt goed. De programma’s zijn doordacht en effectief. Het niveau van de eindgesprekken is hoog. De interne opleiding is een eerste stap op weg naar een verder te ontwikkelen organisatie in Emmen waar vakmanschap, zelfstandigheid, zelfredzaamheid en teamwork de gewenste kernwaarden zijn. Het meerjaren strategisch opleidingsplan is daarbij de leidraad.

De opdrachtgever over het project

Beter opgeleid personeel maakt minder fouten, zorgt voor een beter product en betere dienstverlening, aldus Chris Rossenaar, Plant Manager Vestiging Draka Amsterdam. Dat is wat we willen bereiken met het opleiden van medewerkers uit Emmen in Amsterdam. Klanten merken dat je werknemers meer kunnen dan bij vergelijkbare bedrijven en komen terug. Dat is de kracht van Amsterdam en dat willen meegeven aan de toekomstige organisatie in Emmen. Blijf de concurrentie voor door altijd mee te gaan met de nieuwste, technologische ontwikkelingen en je personeel op te leiden in de nieuwste mogelijkheden. Door de Emmen werknemers in Amsterdam op te leiden, voorkom je dat je straks achterloopt en houd je je Amsterdam concurrentiekracht up-to-date als we straks verhuisd zijn naar Emmen. Kennisbehoud is hiervoor cruciaal en van strategische waarde. Met de ondersteuning/begeleiding van VAPRO proberen we dit zoveel als mogelijk te waarborgen.