Sparren met collega’s tijdens werktijd met VAPRO Tussendoor

De productie ligt stil, machines zijn in onderhoud. Wat kun je doen? Maak van de nood een deugd! Benut het moment om op effectieve en leuke wijze kennis uit te wisselen met collega’s. Over veiligheid, machines en procedures bijvoorbeeld. Om te leren van elkaar en het werk beter te kunnen doen.

VAPRO faciliteert deze energieke en laagdrempelige rondetafelgesprekken met collega’s, die bij het bedrijf plaatsvinden. Leuk en nuttig, want tijdens de zogenoemde VAPRO Tussendoor praten operators, leidinggevenden en managers samen over hoe je bijvoorbeeld een machine het beste kunt gebruiken, of hoe je omgaat met veiligheid of hoe je een storing het beste kunt oplossen. Avontuurlijke, energieke en efficiënte besteding van de ‘vrije tijd’, want je leert als operator ineens dingen die het werk makkelijker maken. Leidinggevenden krijgen een beter beeld van wat er speelt op de werkvloer. En het management kan met de informatie het werkproces efficiënter inrichten. Kortom, leren van elkaar om het werk beter te kunnen doen.

Waarom spreek je collega’s niet aan op veiligheid?
Het VAPRO Tussendoortje is een dynamisch en leerzaam alternatief voor bijvoorbeeld een toolbox. Een VAPRO-consultant treedt hierbij op als gespreksleider die geen college geeft, maar de deelnemers vragen voorlegt – om over het werk na te denken. Waarom spreek je collega’s wel of niet aan op veilig gedrag? Welk stappenplan doorloop je bij een storing? Zo komt verborgen kennis bovendrijven, waar nieuwe en ervaren collega’s van profiteren!

Lees meer over onze VAPRO Tussendoor