Training geven met effect. Minder tijd, meer impact!

Wanneer nieuwe collega’s moeten worden ingewerkt, krijgen senior operators vaak de taak toegeschoven om hun kennis en ervaring over te brengen – vaak naast hun dagelijkse taken, ze hebben het al zo druk.

Soms blijft kennisdeling dan steken op het niveau: uitleggen, een keer voordoen en als de nieuwe collega knikt, dan is het goed. Terwijl de praktijk vaak uitwijst dat dit niet genoeg is.

Toets- en observeermomenten worden vaak overgeslagen, de tijd nemen om echt te zien of iemand iets ook in de praktijk kan wordt niet gedaan.

Training geven met effect

‘Doen’ is het toverwoord om iets nieuws te leren. Daarom bestaat de tweede dag van onze cursus “Training geven met effect” in zijn geheel uit praktijk oefeningen. De eerste dag gaan we oefenen met de vier stappen van het model van Van Gelder en worden ze gevoed met praktische weetjes over hoe informatie wordt opgeslagen in onze hersenen.

– Hoe pak je een goede uitleg aan zodat de kennis blijft hangen?
– Hoe motiveer je collega’s echt om nieuwe dingen te leren?

De tweede dag gaan wij met deze didactische kennis echt de vloer op, want ook voor effectief leren trainen geldt: de beste oefening vindt plaats in de praktijk. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de werkvloer de ideale leeromgeving is. Je kan tot 80% meer rendement behalen door professionele kennisoverdracht slimmer vorm te geven.

Nu veel van onze klanten te maken hebben met een aantrekkende markt – en veel nieuw personeel in een korte periode moet worden ingewerkt, kan een effectievere manier van trainen flink wat tijdswinst opleveren – en fouten voorkomen.

Die twee dagen training, haal je er dus dubbel en dwars uit!

Meer weten?
Neem hier contact met ons op.