Waarom VAPRO Blog Werken bij

REWIC - Examens

De landelijke examenronde

Veel modules worden afgesloten met een theorie-examen. REWIC verzorgt viermaal per jaar een landelijke examenronde. Dit zijn examendagen met een open inschrijving. Je kunt je inschrijven voor ieder gewenst theorie-examen. De kosten voor deelname aan één theorie-examen bedragen € 115.

De geplande examendata van 2024 zijn:

  • maandag 29 januari   –   Sluitingsdatum inschrijving:  maandag 08 januari 2024
  • maandag 13 mei   –   Sluitingsdatum inschrijving: maandag 22 april 2024
  • maandag 09 september   –   Sluitingsdatum inschrijving: maandag 19 augustus 2024
  • maandag 09 december   –   Sluitingsdatum inschrijving: maandag 18 november 2024

Je kunt je per landelijke examenronde inschrijven voor maximaal twee examens. Het eerste examen vindt plaats van 10:00 tot 12:00 uur, het tweede examen van 12:15 uur tot 14:15 uur.

Deelname is mogelijk op de locaties Delfzijl, Den Haag, Heerlen en Houten. Tijdens aanmelding geef je jouw voorkeurslocatie op. Bij minder dan vier aanmeldingen voor een locatie, wordt het examen verplaatst naar een andere locatie. Om die reden wordt tijdens de inschrijving gevraagd naar een tweede voorkeurslocatie.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat je je examenuitslag krijgt?

REWIC streeft ernaar binnen 4 weken de examenuitslag te communiceren. De examens worden nagekeken door twee correctoren. Indien de uitslagen van beide correctoren te veel van elkaar verschilt, dan kijkt ook een derde corrector het examen na. Dit kan dan extra tijd kosten, waardoor de termijn van 4 weken mogelijk iets overschreden wordt.

Kun je je exameninschrijving annuleren?

Liever toch nog geen examen doen? Uitschrijven is kosteloos mogelijk tot de sluitingsdatum van de inschrijving. Dit doe je door een schriftelijke afmelding te sturen naar info@rewic.nl.
Bij uitschrijving na de sluitingsdatum brengen wij 50% van de inschrijfkosten in rekening. Indien de uitschrijving binnen 7 dagen van de examenzitting plaatsvindt, worden de volledige inschrijfkosten van het examen doorberekend.

Wat gebeurt er als je feedback over een examenvraag instuurt?

Je feedback wordt beoordeeld door een toetsdeskundige en eventueel doorgestuurd naar een inhoudsdeskundige. Er wordt bepaald of de feedback terecht is. Indien dit het geval is, passen wij de examenvraag aan, net als het cijfer van alle kandidaten van het betreffende examen. Tijdens de volgende examenzitting zetten we dan de bijgestelde examens in.

Hoe schrijf je je in voor de case?

Een case bestaat uit een presentatie en een verslag. Je laat zien over bepaalde competenties te beschikken. Wanneer je een case wilt maken, dan kun je dit aanvragen door een mail te sturen naar info@rewic.nl.

Het plan van aanpak voor een case is 1 jaar geldig. Na 1 jaar zal er een nieuw plan van aanpak ingediend moeten worden die na goedkeuring de mogelijkheid geeft de case te gaan uitwerken.

  • De kosten voor tussencases zijn € 450. (alleen van toepassing bij HWTK)
  • De kosten voor een eindcase zijn € 750.

Wie beoordeelt de case en geeft het uiteindelijke cijfer?

De case wordt eerst door jouw bedrijfsbegeleider beoordeeld. Deze geeft aan of je een voldoende of een onvoldoende scoort. Indien je een voldoende scoort, dan beoordeelt een inhoudsdeskundige corrector de case. De corrector geeft het definitieve cijfer.