Waarom VAPRO Blog Werken bij

REWIC

REWIC is een begrip voor elke medewerker die betrokken is bij het productieproces van elektriciteit en warmte of voor diegene die onderhoudswerkzaamheden uitvoert aan machines die elektriciteit en warmte opwekken. VAPRO organiseert deze opleidingen, neemt de examens af en geeft de diploma’s uit. En dat alles in nauwe samenwerking met de energie-opwekkende bedrijven.

Binnen REWIC is er onderscheid tussen opleidingen voor werktuigkundigen (WTK) en hoofdwerktuigkundigen (HWTK). De opleidingen zijn grotendeels op basis van zelfstudie. Elke deelnemer bepaalt dus zelf hoeveel tijd er beschikbaar is voor de opleiding en wanneer een examen plaatsvindt. De examens worden vier keer per jaar op meerdere locaties in Nederland afgenomen. Zo kan elke deelnemer de examens afstemmen op het eigen leertempo.

De opleidingen

De REWIC opleidingen zijn opgebouwd in verschillende clusters en kennen een sterke relatie tussen praktijk en theorie. REWIC biedt de volgende opleidingen:

  • Werktuigkundige (WTK): een niveau 4 opleiding, geschikt voor de functie van werktuigkundige of productietechnicus in een energiecentrale.
  • Hoofdwerktuigkundige (HWTK): een niveau 5 opleiding, geschikt voor de functie van hoofdwerktuigkundige in een energiecentrale.

 

Persoonlijk studieadvies

REWIC heeft een cognitief assessment voor de WTK en HWTK ontwikkeld. Met het cognitief assessment brengt een REWIC assessor op basis van aangeleverde bewijslast in kaart welke onderwerpen van de WTK of HWTK een kandidaat al beheerst en welke onderwerpen nog aandacht nodig hebben. Zo krijgt de kandidaat een persoonlijk studieadvies. Op basis van dat advies kan de kandidaat besluiten om de studie (weer) op te pakken en toe te werken naar een REWIC diploma.

De kosten voor het cognitief assessment bedragen: € 2.195. Inschrijven kan hier.

Vrijstelling aanvragen?

REWIC heeft met diverse ROC’s en hbo-instellingen een samenwerking. Op basis van een afgeronde vooropleiding kan een deelnemer voor de REWIC opleidingen vrijstellingen aanvragen. Denk je in aanmerking te komen voor een vrijstelling? Dan kun je tijdens de inschrijving een vrijstellingsverzoek aanvragen. Na inschrijving ontvang je van ons meer informatie over hoe jij jouw vrijstellingsaanvraag kunt indienen.

De kosten voor het aanvragen van een vrijstelling (incl. inschrijving voor de opleiding) bedragen € 330. Inschrijven kan hier.

Veelgestelde vragen:

Wat zijn de totale kosten voor de opleiding?

De inschrijfkosten bedragen € 180 voor de opleiding en de inschrijving is vijf jaar geldig. Dit is exclusief de kosten voor het lesmateriaal, examens, vrijstellingen en andere bijkomende kosten.
Daarnaast is sprake van (eventuele) aanvullende kosten voor:

  • Vrijstelling  –  € 330 (incl. inschrijfkosten)
  • Lesmateriaal  – zie bestellijst bij downloads voor de kosten.
  • Theorie-examens  –  € 115 per examen
  • Eindcasus  –  € 750
  • Tussencasus – € 450 (alleen van toepassing bij HWTK)
  • Aanvraag certificaat  –  € 45 per certificaat

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Waarom is de inschrijving maar vijf jaar geldig?

Examenuitslagen, casebeoordelingen of ontvangen vrijstellingen zijn minimaal 5 jaar geldig. Binnen 5 jaar kun je de resultaten van de examens zonder problemen gebruiken voor de aanvraag van het diploma. Mocht je resultaten ouder dan 5 jaar indienen voor het diplomabesluit, dan zijn de dan geldende diploma-eisen van toepassing.

Heb je een vooropleiding nodig om een REWIC opleiding te starten?

Welke vooropleiding nodig is, vind je terug op de pagina van de betreffende opleiding.

Hoe bestel je lesmateriaal voor de opleiding?

Lesmateriaal is geen onderdeel van je inschrijfkosten. Het lesmateriaal kun je via het bestelformulier bestellen. Het bestelformulier vind je bij de downloads van de betreffende opleiding. Het ingevulde formulier kun je sturen naar info@rewic.nl.

Waar vind je de downloads van de opleiding?

De downloads van de opleiding vind je terug onderaan de pagina van de opleiding.

Is het mogelijk om begeleiding te krijgen bij de opleiding?

Ja, dit kan. Voor de HWTK modules Thermodynamica en Wiskunde biedt REWIC een lessenreeks aan. Bekijk de pagina over leerlingbegeleiding voor meer informatie.

Vragen over examenonderdelen?

Bekijk voor vragen over theorie-examens of praktijkonderdelen van de examens de pagina Landelijke examenronde. Onderaan vind je de veelgestelde vragen over examenonderdelen. Staat jouw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met ons op.

Kun je ook losse modules van de opleiding volgen?

Ja, dat kan. Inschrijving hiervoor loopt via de inschrijfpagina voor de REWIC opleiding. Tijdens de inschrijving kun je de gewenste modules kiezen.
Indien je de module met een voldoende hebt afgesloten, kun je hiervoor een certificaat aanvragen. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

Kun je een certificaat aanvragen voor een behaalde module?

Ja, dit kan. Heb jij een module met een voldoende afgerond, dan kun je hiervoor een los certificaat aanvragen. Dit doe je door te mailen naar info@rewic.nl. Vermeld in deze mail je volledige naam en de module waarvoor je een certificaat wilt ontvangen.

Je kunt er ook voor kiezen om één certificaat te laten maken waarop meerdere modules benoemd staan.

De kosten per certificaat zijn € 45.